Nieuws

VZW De Vlinder

Een hart voor mekaar

Actua:

* Guy De Pre speelt voor VZW De Vlinder op TV Plus tijdens de nieuwjaarsshow en verdinet 2000 euro.


* Na de tussenkomst van 180 degrees zal het lidmaatschap veranderen. Niet in prijs, wel in benaming. We komen hier snel op terug.


* MFL was opnieuw een groot succes met de kerstboomverkoop, de kerstmarkt, ... lees er alles over in onze nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven? Stuur ons dan snel een mailtje.


* de Quiz werd gewonnen door Roxy's Crew. Dankzij De Poutrel kunnen zij heerlijk gaan eten.


* Stephanie liep op 28 september de BOSLANDTRAIL. Sponsoren kan en info via facebook of bij het bestuur. Dit bracht een mooi centje op.


* Opnieuw treft het noodlot ons vanuit Boom. Jules De Ranter, lid van De Vlinder, leraar op rust en vooral creatieve duizendpoot en schilder, is ons ontvallen op 30 juni.
Onze deelneming aan familie en geliefden. 


* Op 1 mei schonken we 250 euro aan Walk for Kelly waarvan de opbrengst naar Stichting Kanker gaat.


* Rik blijft creatief en ontwierp reeds twee nieuwe leuke spelletjes voor de vereniging. Kom ze ontdekken deze zomer op onze activiteiten.


* Op zondag 7 april trok de Carnavalsstoet door Willebroek. Net voor de echte stoet, aan de staart van de reclamestoet kon je ons spotten en deelden we fruit uit.


* Tijdens de algemene vergadering werd Frederic De Laet aangesteld als nieuwe bestuurder. Nick Bernaerts zet om familiale redenen een stapje terug, maar blijft zeker actief binnen de vereniging. We danken Nick voor zijn 6 jaar als bestuurslid.
Verder werd er aangekondigd dat vanaf 2020 het lidgeld licht zal aangepast worden, zal De Vlinder een charter maken voor duurzaamheid en zullen we in de omgeving een rondetafel van goede doelen organiseren in het najaar.
Tenslotte genoten we van een heerlijk ledenetentje dankzij De Poutrel.


* Heb je onze Vlinderfiets al gespot, die gemaakt werd en geschonken door Rik... Hij speelt ook een hoofdrol in ons nieuwe campagne-filmpje voor 2019.

 

* Music For Life 2018 was ook weer een fijn gebeuren met een kerstactie bij BNPPF, de kerstmarkt in Willebroek, lopers op de Warmathon en rospotten... Veel dank aan Ingrid voor de gehaakte poppen.

Als gevolg hiervan konden we 500 euro schenken aan Team Neushoorn, 250 euro aan Casa Di Mauro en 250 euro aan Wijzersterk

 

* De quiz was een heel succes. De winnaars waren ploeg Mondt met 101 op 120. Vooral de praktishe proef - strandbloemen maken - was een garantie tot heel wat creativiteit.

 

* Ruim 150 kinderen genoten dankzij De Vlinder en De Poutrel van een fijne speelnamiddag in de tent van Willefest met grime, spelletjes, springkastelen en heerlijke pannenkoeken.

 

* DOTO18: Shauni, Charis, Ilse, Sylvia en voorzitter Kenneth haalden de 100km.. Proficiat

 

* onze eerste crowdfunding werd een groot succes. We haalden 120% https://crowd.hellobank.be/nl/projects/project-vlera

 

* Op 14 mei waren we te gast in de Muco-kliniek te Jette voor de schenking van een laptop-dvd-speler en bijhorende boxen, dvd, koptelefoon en een mooie selectie boeken en dvd's nav. onze actie 2017 'Adem Vrij!'

 

* Op 24 augustus  2017bezocht het bestuur van De Vlinder in Kontich Casa di Mauro. We genoten van een barbecue met de bewoners, aan de nieuwe tuintafels. Deze kwamen er dankzij de succesvolle MFL-actie eind 2016.

 

* Eliane Nuyens doet momenteel de ledenadministratie. Je bereikt haar via leden@vzwdevlinder.be met vragen of bemerkingen over je lidmaatschap.

  

* 19 november 2016: een mijlpaal in onze geschiedenis: de eerste familiedag in de Zoo. De Vlinder ontving voor dit project een Award van de BNP Paribas Fortis Foundation

 

* Op 20 september 2015 tijdens Parklife in Gent waren een 50-tal kinderen te gast op onze stand. De kinderen met visuele beperkingen kregen een 'verwenmoment' waarbij hun andere zintuigen allemaal geprikkeld werden dankzij geluidenmemories, een blotevoetenpad, het zelf maken van een parfum en vooral de smaakproef met de wafels... De kinderen en families kregen tenslotte nog een fijn geschenkje mee.

De kinderen zonder beperkingen mochten met een blinddoek om ervaren hoe het is als je zicht wegvalt... Deze actie was niet goedkoop maar dankzij de juiste sponsoring en steun kon De Vlinder haar actieterrein in Gent opbouwen...

Foto's via Facebook, onze blog of onder 'Terugblik'

 

* Nele van de Borstkliniek bezorgde ons 100 gehaakte vlinders... Dankjewel voor deze steun. Intussen zijn ook andere creatievelingen aan de slag. Koop een steunkaart en ontvang een vlindertje (5 euro), een sneeuwpopje kan je op de kerstmarkt vinden en een sleutelhanger is ook te koop (5 euro voor de harde, 2 euro met een gehaakt vlindertje)

 

* Op 17 april 2014 is Philippe overleden. Philippe werd postuum erelid en dit werd met een herdenking onder de aandacht gebracht.

 

* Marijke is gediplomeerd als GRIMEUSE... meer info op www.devlindergrime.be

 

 

Contacteer ons:


* info@vzwdevlinder.be voor algemene info, projecten, ...

* onze mascotte slurfje@vzwdevlinder.be

* leden kunnen zich aanmelden via leden@vzwdevlinder.be

* telefonisch via 0470.443334

* de sociale zetel bevindt zich in Willebroek, Kloosterstraat 64


Leden:

Word nu lid van VZW DE VLINDER en ondersteun ons Hart voor Mekaar:

* toegetreden (steunend)lid: 20 euro per jaar als steun voor onze werking

* vast lid: 35 euro per jaar, steun en inspraak bij de werking

* gezinnen kunnen lid worden voor 60 euro per jaar, geldig voor alle inwonende kinderen en de ouders

* erelid: vanaf 60 euro per jaar

* ook verenigingen, bedrijven, ... kunnen lid worden vanaf 150 euro per jaar


bestuursleden zijn :

* Frederic De Laet

* Marijke Struyf

* Kenneth Rumes
Copyright © All Rights Reserved by VZW De Vlinder